zaterdag 2 maart 2013

Clee's Five - No Other Man / Baby I want you (1967)
Clee’s Five ontstond uit de resten van het jaren vijftig bepop-jazz orkest "The Flamingo's" en The Croonies. Leider van de gang werd Clement van Herzele, Clee. Het was in feite een  balgroep die vanaf 1962 geleidelijk aan een stevige reputatie opbouwde in de buurt van Zottegem – of all places !!!!!

In 1966 werd de ongenaakbare Griet de Bock bij de groep gehaald (zij zou zich als "Kate" ontpoppen tot de eerste rock-n-roll vrouw in Vlaanderen) en werd de opzet van de groep iets ambitieuzer.

Er werd in dancing "De Truweel" in Sint-Lievens-Esse een live-LP opgenomen voor het Philips-label, met daarop covers van bekende hits uit die dagen (vb. "Hey Joe", "The Beat goes on", "Happy Together" ...).


 
In 1967 had de groep een (zeer) bescheiden hitje met de song "No Other Man", een eigen compositie en een knipoog naar The Jefferson Airplane. Het werd de enige single van de groep.

Een jaar later volgde nog een tweede, opnieuw live in "de Truweel" opgenomen LP met covers, maar daarna brak de groep in verschillende stukken.

Clee en Guido vanden Hauwe brachten samen enkele singles uit onder de naam “Light Fire”  ("My baby is sweet", "Love is Outside" op het Pink Elephant label in 1970).

Later vinden we Clee van Herzeele terug als een van de tekstschrijvers/muzikanten in de groep van Walter de Buck.

Kate (Griet de Bock) en haar gezel Dré Baeckelandt richtten Kate's Kennel op, een groep die destijds voor de nodige verwarring en schandaal zorgde op Canzonissima.

Clee’s Five bestond uit :
- Griet De Bock (zang)
- Dré Baeckelandt (drums, gitaar)
- Herman "Toots" De Vos (bas)
- Guido Vanden Hauwe (piano)
- Clee van Herzele (gitaar) 


Hier zijn : 

1 De single uit 1967
2 Enkel nummers uit het optreden van de groep in "de truweel" uit 1967.Geen opmerkingen:

Een reactie posten