maandag 25 maart 2013

The Greatest Show on Earth - Real Cool World / Again and Again (1970)



The Greatest Show on Earth werden oorspronkelijk gevormd in 1968 door gitarist Garth Watt-Roy en zijn bas-spelende broer Norman.

De line up werd verder vervolledigd door organist Mick Deacon, drummer Ron Prudence en drie blazers, Dick Hanson, Tex Phillpotts en Ian Aitcheson.

De band's eerste zanger was de zwarte Amerikaanse Ozzie Lane, maar die keerde terug naar zijn geboortestad New Orleans en werd vervangen door Colin Horton-Jennings.

De groep bracht een mix van R & B soul, jazz en prog-rock. Dit betekende dat zij zeer snel de aandacht trokken van het progressieve label Harvest EMI Records.

In februari 1970 kwam de single "Real Cool World" / "Again and Again" (HAR 5012) uit. Hoewel niet meteen  een hit in het Verenigd Koninkrijk, kreeg de groep zo toch een kleine hit in heel Europa waar ze dan ook gevraagd werden voor optredens.

Beide tracks zouden in maart 1970 verschijnen op hun debuut LP, "Horizons" (SHVL 769) die werd uitgebracht in een opvallende hoes ontworpen door Hipgnosis.

Het succes was niet slecht maar echte toppen werden niet gehaald. Hetzelfde lot viel ook hun tweede album ten deel, "The Going Easy" (SHVL 783). Een nummer van deze LP werd een cover door de Hollies, "Magic Woman Touch" .

Het gebrek aan charts succes maakte dat de band splitte midden-1971.

Line UP
Mike Deacon - keyboards
Dick Hanson - horns
Colin Horton-Jennings - vocals, gtr, drumsA
Tex Philpotts - sax
Ron Prudence - congas, drums
Garth Watt-Roy - vocals, guitar
Norman Watt-Roy - vocals, bass



Real Cool World



Again and Again




Geen opmerkingen:

Een reactie posten