maandag 4 februari 2013

Adam Faith en the Roulettes
Adam Faith ( echte naam Terry Nelhams) groeide op in Acton Vale, West-Londen.

Net als velen van zijn generatie begon hij skiffle te spelen met een paar vrienden en slaagde erin om regelmatig geboekt te worden in de Two I's coffee bar, waar iij Tommy Steele was begonnen.

Van daar slaagde Adam er in om een optreden in Jack Good's  'Oh Boy! "rock and roll tv-show te versieren. Zijn carrière was nu gelanceerd.

Ondanks dit optreden en twee singles uitgebracht op het label HMV kwam er onvoldoende reactie. Adam  vond werk als film-editor voor een film bedrijf in West-Londen. Zijn ambitie in die tijd was om een filmster-een 'Britse James Dean' te worden.

Maar John Barry, die Adam nog kende van “Oh Boy”, wilde een geschikte zanger voor een song die hij had gekocht van Johnny Worth getiteld 'What Do You Want? '.

De fantastische achtergrondtracks van John Barry en de originele zang van  Adam bleken de winnende combinatie te zijn. “What do you want” werd nummer 1 in de UK op het einde van 1959. 


 


Een lange reeks van hits zouden volgen. Met de doorbaak van de zgn “groepsound” (Beatles, enz...) kreeg Adam The Roulettes als Backing groep.

Deze twee singles met the Roulettes uit 1963 zijn singles waar alles goed aan is. Het waren de eerste samenwerkingen met the Roulettes.

Alle songs, behalve “So long Baby” werden geschreven door ene Andrews. Dit is Chris Andrews, toen nog songwriter om den brode.

Adam Faith stierf in 2003.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten