donderdag 21 februari 2013

Kevin Ayers is gestorven.Op 18 februari 2013 is Kevin Ayers op 68-jarige leeftijd in zijn huis in Frankrijk overleden. Ayers verwierf eind de jaren 60 bekendheid met de psychedelische rockgroep Soft Machine en bouwde daarna een succesvolle solocarrière uit.

Kevin Ayers is geboren in Canterbury en bracht een groot deel van zijn jeugd door in Maleisië. Midden de jaren 60 begon hij muziek te maken met Robert Wyatt, met wie hij Soft Machine oprichtte. De groep was een van de bekendste namen in de Britse psychedelische rockscène en stond in 1969 op Jazz Bilzen, zonder Ayers.

De eerste elpee van The Soft Machine werd in New York opgenomen. Er staat een aantal songs op die door Ayers zijn geschreven. De Amerikaanse tournee van een half jaar, waarbij The Soft Machine support act voor Jimi Hendrix was, werd voor Ayers een breekpunt. Het toeren putte hem te veel uit en hij trok zich terug.

In 1969 debuteerde hij met het solo-album "Joy of a toy". Daarna volgden albums als "Shooting at the moon", "Whatevershebringswesing", "The confessions of Dr Dream and other stories" en "Bananamour". Het bekendste nummer van Ayers is wellicht "Caribbean moon".

Als eerbetoon aan deze man is hier "Why are we sleeping" van Soft Machine uit 1968.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten