maandag 29 oktober 2012

The In-BetweensIn het late voorjaar van 1965 ging Barclay, een Frans label, op zoek naar talent en hield audities in Birmingham.

De leden van The 'N' Betweens hadden besloten, enigszins overhaast, hun werk op te geven, maar een echt “professionele” groep waren ze bijlange nog niet.

Maurice Jones (hun manager) besloot om ze te verschepen naar Duitsland voor een maand, iets was wonderen had verricht voor The Beatles, dus waatom ook niet voor de “N” Betweens ?

Helaas hadden ze geen paspoorten en het duurde om de  werkvergunningen te regelen.

In de tussentijd nam de groep deel aan de Barclay audities bij Le Metro Club in Birmingham. Ze  speelden “But Not For Me” tijdens die auditie, een Gershwin  song, die toevallig ook een hit was in Frankrijk voor Johnny Hallyday. Ze kregen prompt een opnamesessie bij de  PYE studio's waar de vier tracks van deze EP werden ingeblikt. Ze kwam alleen uit in Frankrijk.

The “N” Betweens waren een typische modband. Op aanraden van Chas Chandler, bassist bij The Animals en manager van Jimi Hendrix, ging de band vanaf 1969 verder als skaband Ambrose Slade, met millimeterkapsels. Het grote succes kwam er echter wanneer de band – nu gewoon Slade geheten  -  in 1971 “Coz I luv You” opnam.

Dit is die Franse EP


Geen opmerkingen:

Een reactie posten