vrijdag 12 oktober 2012

John Larry - Alleen / Die uren zonder jou (1963)
John Larry werd geboren op 21 juli 1947 in Beveren-Waas, tussen Sint-Niklaas en de Antwerpse Linkeroever. Hij heette toen gewoon Armand Parijs.

Hij werd lid van de Beverse Harmonie, waar hij saxofoon speelde. Hij studeerde ook gitaar. Op zijn achtste schreef hij zich in voor lessen in de Beverse muziekschool. Enkele jaren later deed Armand mee aan zijn eerste wedstrijd voor zangvoordracht en bracht hij het meteen tot in de finale.

Toen hij dertien was, stond hij in de parochiezaal al succesliederen te zingen, waaronder “Ave Maria”.

Hij werd als John Larry ontdekt op de finale van de Grote Variétéprijs in Oostende. In 1967 nam hij deel aan een eenmalig Schlagerfestival, waarbij hij de tweede plaats behaalde. Louis Neefs kreeg de prijs van de jury, John Larry stak de prijs van het publiek op zak.


“Alleen” werd een succes in 1963, zowel nationaal als internationaal, (120000 singles). Er volgde een Franse versie en er werd een Duitse en een Engelstalige, door John Larry zelf gezongen, in de handel gebracht.

Precies op het hoogtepunt van zijn pas opgestarte carrière kwam het Leger roet in het eten gooien. Toch heeft zijn legerdienst hem er niet van weerhouden op te treden. Zijn plaatje “Soldaat Milicien 24.730” dateert van die tijd.

In 1970 is John Larry zelf platenboer geworden. Eerst in Roosdaal, later in Kieldrecht, op de grens tussen Vlaanderen en Nederland.

Hier is die wonderlijke single uit 1963.


AlleenDie uren zonder jou
Geen opmerkingen:

Een reactie posten