woensdag 3 oktober 2012

The Klan – Fify the Fly (Palette PAL 22.029 M) 1967De Klan was een Brusselse band gevormd in 1964.

De groep heette eerst “Les Ombres” , en bestond uit Jimmy Morgan (zang) , Kris Raymond (gitaar) en John Christopher-Luhr (bas).

Onder de naam Les Ombres maakte de groep een handvol singles zonder veel succes. In  1965 vindt  het platenlabel Palette dat het misschien geen slecht idee zou zijn om een wat hippere naam te kiezen voor de groep en stelt voor de naam te veranderen in “The Klan”.

Ze knippen hun haar, steken zich in modieuze pakjes, er komen wat wisselingen in de bezetting en …. de rest is geschiedenis.

Tegen 1967 heeft de groep reeds een aantal singles en een paar EP’s op zijn actief.

John Luhr zingt en wordt eigenlijk begeleid door sessiemuzikanten, belast zijn met blazers, strijkers enz. Het wordt een bijna barokke bedoening. De groep klinkt “very British” en mag gerust naast de groepen van die tijd staan.

De leden zijn dan : Luc Hensill (gtr, vcls) , Dany Longlegs (gtr) , Christopher John Lühr (bs, vcls)  en Jack Hitchin (drms)


De groep speelde in Brussel met Michel Polnareff, the Golden Earrings, en op 10 april 1967 staan ze in de Parijse Olympia (Musicorama voor Salut les Copains) met The Move, Geno Washington en ….The Rolling Stones.

De band zal een LP opnemen en maar daarna verdwijnen als zodanig. Hier kom ik later nog eens op terug.

Dit is mijn EP uit 1967.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten