vrijdag 5 april 2013

"Bob" "The Bear" Hite (1943 – 1981)Op 5 April 1981 treedt Canned Heat op in het Palamino te Los Angeles. Na afloop van het concert overlijdt mondharmonika speler en zanger Bob "The Bear" Hite, aan de gevolgen van een hartaanval.

Robert Ernest "Bob" "The Bear" Hite (26 Februari 1943 – 5 April 1981) was een cruciaal onderdeel van de West Coast Blues revival van de late jaren 1960. Samen met collega-musicoloog Alan 'Blind Owl' Wilson jr. vormde hij de eerste incarnatie van de legendarische Canned Heat als Jug Band.

Hun optredens op het 1967 Monterey Pop Festival en het Woodstock Festival 1969 zette de groep op de kaart als ware Bluesmen.

Bob Hite, oprichter en zanger van de onvergetelijke groep Canned Heat, had zelf een van de meest indrukwekkende collecties van Amerikaanse 78 toerenplaten.

Hij begon met verzamelen op een zeer jonge leeftijd.

Hij had er altijd van gedroomd om in een boogie-band te spelen. Zijn doel : hulde brengen aan de pioniers, al die grootheden die de fundamenten voor de blues muziek hebben gelegd.

Voordat hij bij Canned Heat kwam, was hij al werkzaam in diverse platenzaken in Venice Beach, een voorstad van Los Angeles.

Door de jaren heen is Bob Hite nooit gestopt met het uitbreiden van zijn verzameling. Hij kocht platen over de hele wereld. Voornamelijk de 78rpm race records waren zijn ding.

Hij stond bekend om grote partys te houden in zijn villa, waar hij dan tot in de vroege uurtjes snuisterde in zijn immense platencollectie.

Na de dood van Bob Hite, werd deze fabelachtige collectie gedecimeerd, deels verkocht, uiteengereten, en zelfs geplunderd ...


Eddie Hope and The Mannish Boys - A Fool No More (1956 Marlin)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten