woensdag 17 april 2013

Op de draaitafel : Arthur Alexander - You better move on (DOT DLP 3434) (1962)Op de draaitafel deze morgen, kwestie van de dag goed te beginnen...

Arthur Alexander (10 Mei 1940 – 9 Juni 1993) is bekend van diverse hits, die gecoverd zijn door onder meer The Beatles en The Rolling Stones.

Arthur Alexander tekende bij Muscle Shoals als zanger, toen een betrekkelijk nieuw label. Bij dit label scoorde hij zijn eerste hits, die ook meteen de eerste hits van het label waren.

Het eerste succes werd geboekt met "You Better Move On", dat gecoverd werd door The Rolling Stones. Daarna volgden "Anna" (The Beatles), "Soldier of Love" (The Beatles opnieuw) en "Set Me Free" (gecoverd door Esther Philips en Joe Tex). Hieruit bleek wel dat hij goed was in het arrangeren van muziek, net als in het schrijven van songteksten.

Alexander switchte naar een ander label, maar het succes bleef weg. In 1975 scoorde hij nog een bescheiden hitje met "Everyday I Have To Cry". Daarna werkte hij vooral als buschauffeur. In 1993 besloot Alexander zijn muzikale aspiraties nieuw leven in te blazen. Hij tekende bij een nieuw label en begon weer met optreden. Maar het was hem niet gegund: hij overleed een maand na het tekenen van het contract aan een hartaanval.

Dit is die eerste lp, uit de tijd dat een lp nog minder dan een half uur muziek had, maar wat voor een muziek....

Er staat niks slechts op deze lp. Dit zijn ondanks alles mijn favoriete tracks....


You better move onLove me warm and tender (van Paul Anka)You're the Reason (van Bobby Edwards)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten