vrijdag 26 april 2013

Op de draaitafel : Utopia / Deface the Music (1980)“Deface the Music”  is een album uit 1980 van de band Utopia met Todd Rundgren, Roger Powell, Kasim Sulton, en John "Willie" Wilcox.

Het concept van het album was om hulde te brengen aan The Beatles. Todd Rundgren schreef een aantal songs bijeen die zeer vergelijkbaar zijn met wat de Fab Four in de verschillende stadia van hun carrière brachten.

Het eerste nummer, 'I Just Wanna Touch You ", werd door Rundgren geschreven voor de film Roadie.  Het werd echter door de producers uit angst voor juridische stappen afgewezen omdat het ietwat te veel klonk als een Beatlessong.

Niettemin is deze plaat voor mij een echte mijlpaal in het werk van de wizard, a true star Todd Rundgren.

Het is een echte Beatles pastiche geworden, een album waar niks slechts op staat, en zo zijn er niet veel. 


 

Het is de elpee die ik om de zoveel tijd nog eens moet draaien, gewoon omdat ze je tussen al de rommel op de radio nog eens herinnert aan hoe het wèl kan.

Een paar jaren tevoren had Todd reeds  "Rain" en "Strawberry Fields Forever" opgenomen voor zijn album uit 1976 "Faithful".

Ik heb geen favoriete tracks uit dit album, alles is er even goed.


I Just Want To Touch You (gebaseerd op Please Please Me + I Want To Hold Your Hand + She Loves You)Alone (gebaseerd op And I Love Her)Everybody Else Is Wrong (gebaseerd op  Strawberry Fields Forever + I Am The Walrus)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten