zondag 7 april 2013

The Keith Tippett Group - You Are Here... I Am There (1970)Vandaag op de draaitafel terwijl Fabian Cancelara Parijs-Roubaix wint...

Tippett werd geboren als zoon van een politieman. Hij ging naar de Greenway Boys Secondary Modern school in Southmead, een wijk van Bristol. Tippett is getrouwd met de zangeres Julie Driscoll, die hij in 1969 ontmoette toen hij gevraagd was haar bij opnames te begeleiden.

Nog in de tijd dat hij op school zat formeerde hij zijn eerste jazz band onder de naam The KT7. Hun repertoire bestond met name uit nummers van de destijds populaire The Temperance Seven.

In 1967 vertrok Tippett uit Bristol naar Londen. Het was de tijd van de geboorte van de jazzrock. Tippett speelde daar een voorname rol in. Nog als lid van de Blue Notes (van Chris MacGregor) vormde Tippett zijn eerste combo, in korte tijd had hij een bijzondere groep van musici om zich heen verzameld, onder meer: Elton Dean (saxofoon), Mark Charig (trompet), Nick Evans (trombone), Roy Babbington (bas) en John Marshall (drums). Ze produceerden een tweetal albums You Are Here I Am There (1970) en Dedicated To You But You Weren't Listening (1971).

In dezelfde tijd ontwikkelden zich de groepen Nucleus en Soft Machine. De musici die in deze drie combinaties speelden zouden in de voortgaande jaren in verschillende formaties samen met elkaar werken. Tippett speelde bijvoorbeeld op drie albums van King Crimson mee.


Dit was de eerste Keith Tippett Group plaat. Na al die jaren nog niet kapot te krijgen ! 


This Evening Was Like Last Year
Geen opmerkingen:

Een reactie posten