vrijdag 27 juli 2012

Louise Cordet – The sweet beat of Louise Cordet (DECCA DFE 8515) 1963Louise Cordet – The sweet beat of Louise Cordet (DECCA DFE 8515) 1963

Louise Cordet was een fenomeen in de Engelse pop-rock voor ongeveer twee jaar. Het begon allemaal toen ze in 1962 nr. 13 bereikte in de hitlijsten met “I’m Just A Baby”.

Ze werd geboren te Londen als Louise Boisot op 8 februari 1945.

Hoewel ze misschien een beetje “teeny” en “braaf” voorkwam sloot ze toch perfect aan bij het nieuwe fenomeen, de beat.

Als dochter van een grote tv-persoonlijkheid (en peetdochter van Prins Philip),was haat afkomst absoluut niet wat de afkomst was van de meeste van de Liverpool bands, de arbeidersklasse.

Toch was ze geliefd en had ze haar publiek. Decca beschouwde haar zo’n beetje als het antwoord op Helen Shapiro.

In 1963 verscheen Louise Cordet in twee films, “Just For You and Just For Fun”, een follow up voor de film “It’s Trad, Dad”. Het beste moment en misschien ook het enige mooie moment was de song “Which Way The Wind Blows” gezongen door Louise Cordet.

Cordet toerde in 1963 met The Beatles en Gerry and the Pacemakers. Gerry schreef voor haar “Don’t let the sun catch you crying”. Zij nam het op in 1964 voordat Gerry and the Pacemaklers het opnamen.

Daarna nam ze nog een formidabele versie op van “Two Lovers” van Mary Wells (Tamla Motown) , een nummer dat gerust naast om het even welke song uit die tijd mocht staan. Het succes bleef echter uit..

Tegen 1965 was haar carrière voorbij. Ze ging naar Frankrijk waar ze nog een EP opnam.

Ze woont nu in Griekenland, waar ze getrouwd is en 3 kinderen heeft.

Hier is mijn EP uit 1963, “The sweet beat of Louise Cordet”, en de fameuze single “Don’t let the sun catch you crying”.

 

Met Gerry and the Pacemakers en the Beatles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten