zondag 15 juli 2012

T REX - Hot Love (1971)
Ik had Tyranosaurus Rex al eens gezien tijdens het Festival te Bilzen op 23 augustus 1968. Toen was het nog een duo met Marc Bolan en Steve ‘Peregrine’ Took (de artiestennaam komt van een personage uit de In de ban van de ring-trilogie van Tolkien). 
 
Tyranosaurus Rex speelden na The Pretty Things en net voor the Simon Dupree Big Sound, en daarna The Move. Van programmatie gesproken.  Ondanks dit was het een mooi concert, maar de akoestische set ging iets of wat verloren in het tumult van de wei. Ik zat gelukkig vooraan en heb genoten.

In 1970 wordt de naam van de band ingekort tot T. Rex en ontwikkelt de band zich van de hippiefolk af richting door pop en rock-'n-roll beïnvloede rockmuziek: de band maakt meer gebruik van elektrische gitaren en de teksten zijn meer seksueel getint.

De eerste single is direkt raak . "Ride a white swan", bereikt eind dat jaar de tweede plaats in de Britse hitlijsten, en eind dat jaar wordt een nieuw album uitgebracht, T. Rex. Bassist Steve Currie en drummer Bill Legend worden aan de band toegevoegd.

In deze line-up brengt de band de single "Hot love" op, die in het Verenigd Koninkrijk zes weken op nummer één staat en ook in andere landen een grote hit wordt. De single wordt opgevolgd door het eveneens zeer succesvolle "Get it on". In de herfst van dat jaar wordt het tweede album onder de naam T. Rex uitgebracht, Electric warrior, waarop de voltallige band voor het eerst te horen is.

Dit is de Hot Love Single uit 1971.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten