woensdag 4 juli 2012

The Rooftop Singers - Walk Right In (1963)De Rooftop Singers waren een Amerikaanse folk trio in de vroege jaren 1960, vooral bekend van de monsterhit  "Walk Right In”. De groep bestond uit Erik Darling en Bill Svanoe (zang, gitaar) met oud-jazz zangeres Lynne Taylor (zang).

Darling stelde de groep samen in juni 1962 met een doel. Hij wou een up tempo opname mane van de Gus Cannon song “Walk Right In”.  Het kerseverse trio nam de song op voor Vanguard Records, met een lichtjes aangepaste tekst (om de risqué blues referenties weg te werken) en met begeleiding van de twelve strings van Eric Darling. 

 


Het werd een van de best verkochte singles voor Vanguard aller tijden.(!)

Er kwam ook een album “Walk Right In” , weer een hit.

De groep speelde op het Newport Folk Festival in 1963. Vanguard bracht verder verscheidene singles uit van de groep waaronder de kleine hit "Tom Cat".

Lynne Taylor gaf onder druk van haar man de groep op en trok zich terug. Ze verliet het trio kort voor hun tweede album (“Good Time”)  werd uitgebracht.  Darling en Svanoe zochten een vervangster en vonden die in de persoon van Mindy Stuart.

Deze line-up nam het laatste album op, “Rainy River”. Patricia Street verving nog korte tijd Stuart voor de Rooftop Singers formeel ontbonden werden in 1967.

Darling en Street bleven werken als duo in de vroege jaren zeventig.

Lynne Taylor (geboren in 1928) overleed in 1982 op de leeftijd van 54, en Erik Darling overleed op 3 augustus 2008, 74 jaar oud, in Chapel Hill, North Carolina.

Dit is mijn (Franse) EP uit 1963Geen opmerkingen:

Een reactie posten