zaterdag 28 juli 2012

The Bo Street Runners (1964)De Bo-Street-Runners namen hun eerste plaatje op als reactie op de vraag van de fans. Die wilden namelijk een aandenken van het wekelijkse optreden in het Railway Hotel in Harrow bewaren, en daarom nam de groep een EPtje op in 1964.

De plaat werd verkocht na optredens voor vijf shilling. De huidige (eind 2010) waarde voor een mint exemplaar van deze EP wordt op 1600 pond (Record Collector Magazine) geschat. Geen slechte investering.

De band plukte vier nummers uit hun programma. Op kant een stond Willy Dixon's “I Just Wanna Make Love t To You” en Ray Charles  ' Lonely Avenue”'. Kant twee bestond uit John Dominic’s zelf gepend “Bo Street Runner”  en  Jimmy Reed's “Shame, Shame, Shame”.

De studio was die van RG Jones of  Morden, SW Londen, die zijn eigen label had “Oak Records”.

Oak Records produceerde voornamelijk Jazz platen sinds 1958. Met de opkomst van de Beat werden ook Rhythm & Blues groepen aangetrokken.  Onder hen waren de Rolling Stones, The Yardbirds en David Bowie. Geen wonder dat de “Runners”  voor deze locatie kozen voor hun eerste opname.De vier tracks werden opgenomen in een korte sessie van een paar uren. De band speelde live en de vocalen werden op het einde erin gemixt.

Om TVA te vermijden werd de plaat slechts op 99 exemplaren geperst. Vandaar waarschijnlijk die ongelooflijke waarde vandaag.

De groep is bekend omdat Mick Fleetwood er korte tijd  deel van uitmaakte en omdat Mike Patto de zanger was. De groep bestond uit Gary Lewis (lead guitar),  Mike Patto (zang), Dave Cameron (bas), Barry Wilson (drms) en  Tim Hinkley (orgel). In die line up won de groep de wedstrijd van Ready Steady Go, “Ready Steady Win”. De bedoeling was om de groep te zoekn die de volgende “Beatles “ zouden worden.


 

Dit is mijn EP (uit 1964). Ze is zeer zeldzaam en waardevol. Ik kreeg ze van een vriend uit London die ze niet meer hoefde te hebben. Hij wist waarschijnlijk niet dat dit een waardevol exemplaar was. Ik trouwens ook niet in die tijd. Sorry Paul.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten