zaterdag 10 november 2012

Steve Marriott and the Moments (1964)
Na de tragische dood van Steve Marriott (hij was pas 44)  in een huis brand in 1991, begonnen de platenmaatschappijen alle registers open te trekken om onbekende en/of onuitgegeven songs van Marriott te vinden. Ongeveer alles van de Small Faces was op vynil en nu op cd te verkrijgen.

Steve Mariott was immers  een Mod Icoon.

Maar wat deed Steve Marriott voor de Small Faces ?

Een toevallige ontdekking in het oosten van Londen – op een zolder, waar anders -  wierp nieuw licht op deze  minder goed gedocumenteerde pre-Faces  dagen.

Steve Marriott was 16 toen hij “The Moments” vormde, een East London R&B Band. Al gauw kreeg de Band een trouwe schare Mod-fans achter zich, vooral omdat ze in de Flamingo Club speelden.

 


Ze speelden praktisch iedere week in 1964, maar commercieel succes bleef uit. Eind 1964 werd Marriott gedumpt door de band omdat ze hem geen goeie zanger vonden.

Volgens David Bowie planden hij en Steve Marriott een blues band  (“David and Goliath”) maar Steve Marriott ging samen met Ronnie Lane in zee en vormde een nieuwe Mod-band, “The Small Faces”.

In 2008 stoot Barry Hewitt, de bassist van  The Moments,  toevallig op een niet-gespeelde acetaatplaat opgenomen in 1964.

De vier songs werden door het label “Acid Jazz” uitgebracht als EP.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten