donderdag 6 september 2012

Tony Joe White - Old Man Willis (1967)OLD MAN WILLIS (1967)
(Tony Joe White)

Originele Opname : Tony Joe White (1967) op het Monument label

Dit was de B Kant van “Watching The Trains Go By” opgenomen tijdens Tony Joe’s eerste opnamesessie voor Monument, geproduced door Dan Penn.


 


Wat is hier nu zo speciaals aan ?

Wel dit is eigenlijk de originele versie van de latere hit voor Tony Joe White : “Polk Salad Annie”

Covers : Tony Joe White (1968) (kompleet nieuwe tekst) als “Polk Salad Annie”; top 10 US in ’69].

Het lied creëert zeer levendig de zuidelijke roots uit de kindertijd van Tony Joe. Zijn muziek weerspiegelt deze aardse landelijke achtergrond. Als kind luisterde hij niet alleen naar de lokale bluesmannen en country zangers, maar ook naar de Cajun muziek van Louisiana, die zeldzame mengeling van traditionele muziekstijlen geïntroduceerd door Franse kolonisten aan het begin van de eeuw.

Zijn roots liggen dus diep in het moeras van Oak Grove, Louisiana, waar hij werd geboren in 1943. Oak Grove ligt net ten westen van de Mississippi rivier, het is een land van katoenvelden, waar porren groeit in het wild en alligators op de loer liggen in de met mos begroeide moerassen.

“Ik heb de eerste 18 jaar van mijn leven daar doorgebracht” zei White.  “Mijn ouders waren katoen en maïs boeren. Dikwijls hadden we weinig te eten en ik schaam me er niet voor om te zeggen dat we ons dikwijls moesten behelpen met Polk Salad… het smaakt een beetje naar Spinazie.”

Ook gecovered door Elvis Presley natuurlijk.

 

Polk Salad.

 
Old Man Willis (originele single 1967)Old Man Willis (1969)Polk Salad Annie (1968)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten