woensdag 23 mei 2012

Mike Sheridan and the Nightriders
Mike Tyler begon zijn muzikale carrière op jonge leeftijd. Hij speelde piano in een pub in Kings Heath. Na een lokale talentenjacht werd hij gevraagd om bij Billy King en de Nightriders te komen spelen. Hij veranderde zijn artiestennaam in Mike Sheridan.

De groep had plaatselijk heel wat succes maar geraakte niet van de grond. Na heel wat personelswisselingen werd Sheridan de zanger en frontman.  In Birmingham waren zij “Bigger than the Beatles”

In juni 1963 kwam Norie Paramor naar Birminghma. Paramor was de producer van o.m.  Cliff Richard & Shadows. Hij organiseerde een auditie voor de plaatselijke groepen. Mike Sherdan en zijn groep kregen een contract bij Columbia Records.
  


De eerste plaat kwam er al gauw, “Tell me what you’re gonna do” eind 1963. De volgende single werd opgenomen in de befaamde Abbey Road studio’s in Londen, het werd ‘Please Mr. Postman” (opgenomen op 22 november 1963 - op dezelfde dag president Kennedy werd vermoord) en hoewel de single niet in de charts kwam was het een massal succes, plaatselijk in Birmingham alweer.

De gitarist van de Nightriders,  Big Al Johnson, verliet de band in 1964 en een nieuwe jonge gitarist deed zijn intrede in de groep, Roy Wood.

 


Roy Wood (links op de bovenstaande foto) werd geboren in Birmingham op 8 november 1947. Hij begon met drummen en harmonica te spelen op jonge leeftijd maar bekeerde zich al gauw tot de gitaar.
 

Hij kwam van de Avengers, een groep waarin ook o.m. de toekomstige Moody Blues drummer Graeme Edge speelde.

Met Roy Wood werden er nog een drietalm singles opgenomen, met steeds weer hetzelfde verhaal. Goeie verkoop maar geen nationaal succes.

Mike Sheridan hield het voor bekeken in 1966. Hij stapte uit zijn groep die uiteenviel in verschillende groepen. The Nightriders was er een van en in deze groep zou al gauw een jonge Jeff Lynne spelen.


Tell me what you're gonna doNo other guyPlease Mr. Postman
 Met Little Richard in 1963.


Met Joe Brown (1963)Geen opmerkingen:

Een reactie posten