donderdag 17 mei 2012

Paul and Paula - Hey Paula (1963)
Paul & Paula (Ray Hildebrand, geboren op 21 december 1940, en Jill Jackson, geboren 20 mei 1942), waren een pop duo, best bekend om hun monsterhit  "Hey Paula."

Hildebrand werd geboren in Joshua, Texas, en Jackson in McCamey, Texas. Beiden hadden school gelopen in het Howard Payne College in Brownwood, Texas.

Toen in 1962 een plaatselijke disc jockey, Riney Jordan, luisteraars vroeg om naar de studio te komen om een liedje te zingen voor de American Cancer Society gingen de twee naar de studio. Zij zongen  "Hey Paula" door Hildebrand geschreven. Het nummer sloeg aan en ze kregen een platencontract.

Shelby Singleton van Mercury Records was de man die hen onder kontrakt bracht bij Mercury. Eerst moest de naam worden veranderd. Ray en Jill konden niet zingen van Hey Paul en Hey Paula. Het werd dus Paul and Paula.


 

"Hey Paula" verkocht meer dan twee miljoen exemplaren wereldwijd, stond op nt. 1 in de Billboard charts gedurende de hele maand februari 1963 en werd bekroond met een gouden plaat door de Recording Industry Association of America (RIAA) in 1963.

Het duo maakte twee albums en een kerstalbum na het succes van "Hey Paula". De follow-up, "Young Lovers” bereikte # 6 op de Billboard chart later in hetzelfde jaar.

Grappig is echter de volgende follow up, “First Quarrel”, de eerste ruzie.

Ja, zo gaat dat nu eenmaal he....

Hey PaulaFirst QuarrelGeen opmerkingen:

Een reactie posten