donderdag 31 mei 2012

Rory Storm and the HurricanesRory Storm was een tragische figuur. Hij die als eerste in The Cavern in Liverpool speelde, zag onder meer ene Harry Webb als Cliff Richard hoge ogen gooien en The Beatles de wereld veroveren.

Rory Storm (7 januari 1938 - 28 september 1972) was de leider van Rory Storm and The Hurricanes, een populaire Engelse band opgericht in het begin van de jaren '60. Achteraf bezien is drummer Ringo Starr (echte naam Richard Starkey, geb. 7 juli 1940) de bekendste persoon in de band.

De Hurricanes waren een van de meest populaire acts van Liverpool  en even later ook in Hamburg. Opnames schijnen minder gelukt te zijn. Al bij al nam de groep twee singeltjes op, o.m. een versie van het West Side Story nummer "America", geproduceerd door Brian Epstein.

Rory Storms echte naam was Alan Caldwell.


Ze waren tijdgenoten van The Beatles. Beide bands waren afkomstig uit Liverpool en beide bands traden veel op in Liverpool en in Hamburg. In Hamburg trokken ze veel met elkaar op. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat Ringo Starr in 1962 zou overstappen van The Hurricanes naar The Beatles ter vervanging van Pete Best. De legendarische 'fab-four' was tot stand gekomen.
 

De band kwam pas toe aan het uitbrengen van singles nadat The Beatles de weg hadden vrijgemaakt voor bands uit Liverpool. Slechts twee singles werden uitgebracht met weinig succes.

Op 28 september 1972 overleed Rory onder verdachte omstandigheden samen met zijn moeder. Beiden werden gevonden in haar huis. Rory, die regelmatig slaappillen nam, was niet overleden aan een overdosis, bleek uit onderzoek.
Het hele verhaal vindt je op mijn andere blog, hier.

Van Rory Storm en zijn Hurricanes zijn er slechts zes songs op plaat verschenen. 
Twee singles en twee los staande songs op verzamelaars.

De singles :

Uit 1963 : Dr. Feelgood / I Can tell

Dr. FeelgoodI can tell


Uit 1964 : America / Since you broke my heart


AmericaSince you broke my heart


Beautiful DreamerLend me your CombGeen opmerkingen:

Een reactie posten