dinsdag 26 juni 2012

Carlene Carter - Baby Ride Easy / Too Bad about Sandy (1980)
Carlene Carter is de dochter van June Carter en Carl Smith. Ze behoort tot de derde generatie van de traditionele Carter Family.

Na het huwelijk van haar moeder met Johnny Cash zong ze als achtergrond zangeres voor de Carters. In 1976 werd voor het eerst haar stem gehoord op een opname van haar stiefvader.

Ze was 16 toen ze trouwde met Joe Simpkins. Het paar scheidde twee jaar later, kort na de geboorte van haar dochter Tiffany Anastasia. Carlene Carter legde zich toen toe op muziekstudie, ze werkte korte tijd als model en trouwde op 19 jarige leeftijd John Routh.  Ook dit huwelijk werd al snel afgebroken na de geboorte van haar zoon Jackson Routh.

In 1978 bracht ze korte tijd door in Los Angeles en vandaar vertrok ze alleen naar Londen, waar haar eerste solo album werd opgenomen. Het werd een rock-georiënteerd album.
Een jaar later trouwde ze met Nick Lowe, die haar volgende albums produceerde, “Musical Shapes” en “Blue Nun”. Met haar unieke mix van rock en country was Carlen op deze albums haar tijd ver vooruit, maar de verkoopcijfers waren slecht.

Carlene trok zich weer tijdelijk terug en ging toneel spelen.

Haar huwelijk met Lowe hield stand tot in 1985. Dan ging Carlene terug naar de VS, waar ze voor het eerst weer herenigd werd met de Carter Family..

In 2006 trouwde ze opnieuw, deze keer met Joseph Breen.

Deze single is uit 1980. 

1. Baby Ride Easy2. Too Bad about Sandy
Geen opmerkingen:

Een reactie posten