maandag 11 juni 2012

Les GAM'S - Il a le truc (Mercury EP 152002) - 1963
Graziella, Annie, Michèle en Suzie, waren leden van Les Djinns, een groep die een reeks singles had uitgebracht tussen 1959 en 1964. Ze hadden slechts een paar kleine hits gehad, waaronder in 1960 “Marie Marie”.

De vier meisjes vormden hun eigen groep in september 1962, Les Gam's. De naam werd afgeleid van de eerste letter van de naam van elk meisje, plus een verloren gelopen afkappingsteken om er een  modieus Engelstalig tintje aan toe te voegen.

De eerste single was “Cheveux fous et lèvres roses”, uit op het Vogue label. Het werd een gigantische flop, en de meisjes verhuisden naar het Mercury-label.

Claude François, zowel als de hartenbreker Dany Logan, hadden beiden een hit met een song van de Amerijkaanse Exciters “Dis-Lui” (Tell Him) .

Dit bracht de meisjes op het idee om een andere hit van deze groep op te nemen, “He’s got the Power”. Dat werd “Il a le truc”.

De EP - waarop ook “Ne dis pas du mal de mon amour”, een versie van de Amerikaanse meidengroep de Cookies  “Don’t say nothing bad about my baby”,  “Oui les filles”, een franse versie van de Bob B Soxx en de Blue Jeans hit “Why do lovers break each other’s hearts” en “Rendez-Vous Jeudi , een vertaling van “South Street van the Orlons  -  raasde de Franse Hitparade binnen.

We schrijven juni 1963. Ter promotie gingen les Gam’s op toer met de ster van de dag, Sylvie Vartan, voor het radio programma “Salut les Copains”.

Hier is hun eerste EPGeen opmerkingen:

Een reactie posten