woensdag 6 juni 2012

Rex Griffin - Everybody's trying to be my baby (1936)
EVERYBODY’S TRYING TO BE MY BABY  (1936)
(Rex Griffin)

Original Recording : Rex Griffin (1936)
Opgenomen 2 Maart 1936 (Decca 5194).

Rex Griffin sloeg de brug tussen Jimmie Rodgers en Hank Williams, jodel inbegrepen.

Zijn song "The Last Letter”, uit 1937. stond model voor Dylan's "To Ramona".

 


Covers zijn : Gene Sullivan (1937) , Roy Newman & His Boys (1938) [Western-swingorkest in de stijl van Milton Brown], Carl Perkins (1956) , Beatles (1962) [in Hamburg en in '64 op Beatles For Sale], Flys (1987) , Johnny Cash (2003) [postuum].

The Beatles namen “Everybody’s Trying to Be My Baby” op op 18 October 1964 in de EMI Studios, London. George Harrison zong lead.

Everybody's Trying To Be My Baby, da's natuurlijk iets voor de Beatles om te zeggen, zeker zo tussen Hard Day's Night en Help! in, eind '64, toen echt heel de wereld vol was van de Beatlemania.

Dit is nochtans een nummer dat ze al van voor hun eerste plaatopnamen speelden. Zij kenden het van Carl Perkins, de Sun-artiest waar ze in hun vroege jaren zowat alles van deden: "Blue Suede Shoes", "Matchbox", "Honey Don't", "Lend Me Your Comb", enz... allemaal dingen waar de Beatles zich helemaal in thuis voelden en waar ze dan ook dankbaar op terugvielen wanneer er weer eens gauw wat lp-tracks dienden opgenomen te worden en de studiotijd aan het verstrijken was.

Dat was het geval tijdens de Beatles For Sale-sessie. Dat moest toen nog in één dag en dan schakel je al gauw over op automatische piloot. De vier covers die ze aan het eind van die opnamedag aanpakten stonden bijna alle vier vanaf de eerste take feilloos op de band.


EVERYBODY’S TRYING TO BE MY BABY

Geen opmerkingen:

Een reactie posten