maandag 20 augustus 2012

Het Cassiman TrioEmmy, Jean-Jacques en Guido Cassiman, een zus en twee broers, begonnen in 1958 driestemmige negro-spirituals en internationale volksliederen te zingen. In die tijd klonk dat als een nieuw geluid : folksongs in close-harmony. Ze waren nog geen twintig jaar en amuseerden zich al zingend zoals dat in het gezin Cassiman gebruikelijk was.
In 1960 wonnen ze de Grote Belgische Variétéwedstrijd van Radio Luxemburg en begon hun artistieke tocht doorheen Vlaanderen en omstreken.

 


Tot 1967 brachten ze drie elpees uit en waren ze geregeld te zien en te horen in vele zalen, op radio en tv. Na een onderbreking van vijf jaar omdat broer Jean-Jacques in de USA ging studeren kwam er een reünie die weer concerten en nog een vierde elpee opleverde. Tijdens die tweede periode deed bassist Marc Van Garsse zijn intrede in het ensemble en verdiepte hij de trio-sound met een fijnbesnaarde meerwaarde. In 1988 zijn ze officiëel gestopt met zingen, maar in familiekring kunnen ze het zingen niet laten...met hun kinderen en kleinkinderen.

Emmy Cassiman was een TV speakerin, Jean Jacques Cassiman is de wereldberoemde Professor in Genetica, en Guido Cassiman was een Radio Producer (VRT)

Dit zijn drie EP's uit het begin van de jaren zestig.

Ik voeg er ook nog een opname bij van een troebadoersavond van de toenmalige BRT uit 1967.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten