zondag 5 augustus 2012

The Rollling Stones - I wanna be your man (1963)"I Wanna Be Your Man" is een nummer uit 1963, dat op naam staat van het duo Lennon-McCartney en zowel door The Beatles als The Rolling Stones is opgenomen. The Rolling Stones deden dat drie weken eerder. Paul McCartney maakte een begin met het nummer en hij maakte het samen met John Lennon af tijdens een opnamesessie van The Stones.

Lennon en McCartney zagen Mick Jagger en Keith Richards voorbijkomen in een taxi op weg naar de De Lane Lea Studio (Kingsway 129, Londen) en vroegen ze om een lift. Toen ze hoorden dat The Stones verlegen zaten om nummers om op te nemen, boden ze het nummer aan waar McCartney net aan begonnen was.

Lennon en McCartney zongen het beginnetje van "I Wanna Be Your Man" voor en toen het bij hun collega-muzikanten in de smaak viel, maakten ze in een hoekje van de studio het nummer af, tot grote bewondering van The Stones.

In 1980 liet John Lennon zich in een interview nogal denigrerend uit over het nummer:  ‘It was a throwaway. The only two versions of the song were Ringo and the Rolling Stones. That shows how much importance we put on it: We weren't going to give them anything great, right?’

Bij de opname waren de rollen als volgt verdeeld:

Mick Jagger, zang
Brian Jones, achtergrondzang en gitaar (bespeeld met een slide)
Keith Richards, slaggitaar
Bill Wyman, basgitaar
Charlie Watts, drums

Het is een van de weinige nummers van The Stones met Brian Jones als achtergrondzanger.

Volgens David Dalton in het boek The Rolling Stones: The First Twenty Years hadden The Beatles hun collega-groep op het idee gebracht zelf nummers te gaan schrijven, nu ze hadden gezien hoe snel dat kon. Ze mochten het meteen proberen met de achterkant van "I Wanna Be Your Man". Ze hadden nog een half uur om een achterkant in elkaar te flansen en met vereende krachten, inclusief een pianopartij van Ian Stewart, lukte dat. Het resultaat is "Stoned", een grotendeels instrumentaal nummer met af en toe een uitroep van Mick Jagger. Het is het eerste nummer dat op naam staat van Nanker Phelge, het pseudoniem dat The Rolling Stones gedurende hun eerste jaren gebruikten voor hun zelfgeschreven nummers

Dit is mijn franse EP van toen. Het was hun eerste EP in Frankrijk.Geen opmerkingen:

Een reactie posten