vrijdag 31 augustus 2012

Mickey and Sylvia – Love is Strange (1956)Mickey and Sylvia – Love is Strange (1956)

Dit lied werd geschreven door Bo Diddley, maar hij publiceerde het onder de naam van zijn vrouw, Ethel Smith, als gevolg van een juridisch geschil met zijn platenmaatschappij. Het lied gaat over de complexiteit van de liefde – hoe verslavend ze kan zijn en leiden tot waanzin.

Mickey was Mickey Baker, gitarist op tientallen rock and roll hits en op dat moment beschouwd als de “go to” sessie gitarist van de jaren 1950 en vroege jaren 1960.

Sylvia was Sylvia Vanderpool, voorheen Little Sylvia Vanderpool. Zij werd in de jaren 1980 de impresario achter Sugar Hill Records en een belangrijke kracht in de opkomst van rap muziek.

Hun versie was totaal en drastisch anders dan de Bo Diddley song.

Zeer bekend zijn de gesproken “call & response” tussen Mickey en Sylvia  : Mickey vraagt “How do you call your loverboy?” waarop Sylvia antwoordt  “Hey, Loverboy”. De song was pikant voor zijn tijd.
 
Dit was de enige hit voor Mickey en Sylvia, maar Sylvia had een # 3 Amerikaanse hit in 1973 met “Pillow Talk”, waar ze daadwerkelijk een orgasme simuleert.

Mickey en Sylvia  waren de eerste grote hitsellers  voor Groove Records

Hier zijn

1. Bo Diddley’s demo2. Mickey and Sylvia – Love is strange (master)3. Mickey and Sylvia – Love is strange (take 4)en Sylvia's "Pillow Talk" uit 1973.1 opmerking: