donderdag 8 maart 2012

Mad Curry – Antwerp / Song for Cathreen (1971)Mad Curry – Antwerp / Song for Cathreen (1971)

Mad Curry is een Belgische muziekgroep die een combinatie van jazz, rock en progressieve muziek maakte.

Mad Curry ontstond tijdens aantal jamsessies in Leuven in 1970. De groep kreeg al snel veel aandacht van de media. Ook hielp het dat ze dezelfde manager hadden als Irish Coffee en The Pebbles: Louis Devries. Ik denk dat dit de eerste Belgische groep was die echt een album mocht maken zoals ze dat wilden.

In 1971 verscheen er een album en single. Het album heeft een openklapbare hoes. Beide zijn vandaag zeer gezocht door verzamelaars. Het hoogtepunt volgens sommige leden was het optreden in Paradiso, Amsterdam.


 
Ondanks de media-aandacht was er een gebrek aan optredens en daardoor ging de band al na iets meer dan een jaar uit elkaar. De leden gingen hun eigen kant op. Viona Westra bleef zingen en deed daarnaast radio- en televisiewerk. Jean Vandooren en Eddy Verdonck speelden samen met Raymond Van Het Groenewoud, Kris De Bruyne, Kat’s Ollers en Indigo Ratz en anno 2006 Red Rooster. Danny Rousseau schrijft muziek, onder meer voor Nicole & Hugo. Giorgio Chitchenko speelde onder meer met de bands Dream Express, Shampoo en Zita Swoon.

Dit is de single uit 1971

Antwerp


Song For CathreenGeen opmerkingen:

Een reactie posten