vrijdag 23 maart 2012

Hank Snow – Nobody’s Child (1949)
‘Nobody’s Child “is een lied geschreven door Cy Coben en Mel Foree.

Het werd voor het eerst opgenomen door Hank Snow in 1949 en het werd een van zijn standards.

“Nobody’s Child” werd een aantal keren in het Verenigd Koninkrijk gecoverd ; het stond op het eerste album van Lonnie Donegan’s in 1956 en werd tevens gecoverd door Tony Sheridan en The Beatles in 1961 in Hamburg.

De tekst gaat over een weeskind dat niemand wil adopteren omdat het blind is :

I’m nobody’s child, I’m nobody’s child
Just like a flower I’m growing wild
No mommy’s kisses and no daddy’s smile
Nobody wants me, I’m nobody’s child

Op 24 juli 1990 brachten de Traveling Wilburys de song uit ten voordele van “Romanian Angel Appeal”.

In deze versie zongen mee : George Harrison, die er ook bij was met Tony Sheridan in 1961. De andere leden van de Traveling Wilburys waren Bob Dylan, Jeff Lynne en Tom Petty. Had hij langer geleefd dan zou ook Roy Orbison erbij zijn geweest.

Romanian Angel Appeal was een initiatief van de vier Beatles-vrouwen ten behoeve van de Roemeense weeshuizen. Vooral Olivia Harrison zat er nogal achter, willens nillens, haar man zat bij de Wilburys. Op benefietplaten wordt vaak lukraak gecoverd, maar dit nummer was nu eens wel op zijn plaats. Hoewel, de tekst is lichtjes aangepast bij de Wilburys: in het origineel van Hank Snow gaat het nog niet om duizenden slachtoffertjes van het Genie van de Karpaten maar slechts om één blinde jongen.

Covers : Lonnie Donegan (1956), Tony Sheridan & the Beat Brothers ( aka known as the Beatles) (1961), Hank Williams Jr. (1967), Tony Sheridan (1964), Tony Morelli (1998), etc..

NOBODY’S CHILDGeen opmerkingen:

Een reactie posten