zondag 11 maart 2012

The PEBBLES – Incredible George / Playing Chess (1969)De groep werd door Fred “Bekky” Beekmans en Bob “Bobott” Baelemans gesticht. Ze noemden zich oorspronkelijk The Fredstones. Toen ze in 1965 in contact kwamen met producer Norman Petty (hij deed productiewerk voor Buddy Holly) stonden ze dicht bij een internationale doorbraak. Petty wist de groep te overreden om de naam van de groep te veranderen in The Pebbles.

In 1967 werd Louis de Vries, die ook Ferre Grignard onder zijn vleugels had, hun manager. Hij bezorgde hen een platencontract bij Barclay Paris. Een jaar later bracht de groep de single “Get Around” uit die frequent door Radio Vrij Veronica werd gedraaid. Het werd hun eerste hit.

De daaropvolgende single “Seven Horses in the Sky” wordt door velen als de beste Belgische popsong ooit beschouwd.

George Harrison stuurde hen een felicitatietelegram voor hun single “Incredible George” en “Mackintosh” werd een hit in Spanje. Hun eerste LP The Pebbles bracht niet het verhoopte succes en leidde tot meningsverschillen. Er volgde een aantal wijzigingen in de bezetting van de groep en vanaf dan ging het langzaam bergafwaarts met hun populariteit.

De band trad ooit op in het voorprogramma van Jimi Hendrix in Parijs, waar de Rolling Stones hen van op de eerste rijen aanschouwden.

Incredible George


Playing Chess

Geen opmerkingen:

Een reactie posten