vrijdag 16 maart 2012

Big Joe Turner - Lipstick, Powder and Paint (1956)Big Joe Turner - Lipstick, Powder and Paint (1956)


Dit was een dikke hit voor Shakin’ Stevens in 1985. De mostaard kwam echter van zo’n dertig jaren tevoren.

Gezongen door THE BIG MAN, Big Joe Turner.

Big Joe Turner, geboren als Joseph Vernon Turner Jr. (Kansas City, 18 mei 1911 – Inglewood, 24 november 1985) was een Amerikaans blueszanger.

De piek van zijn carriere lag in de jaren 50. Hij was een pionier op het gebied van de Rock ‘n’ Roll, met hits als “Shake, Rattle and Roll”.

Toen Turner in 1951 optrad met de Count Basie Orchestra in het Apollo Theater in Harlem, als vervanging voor Jimmy Rushing, werd hij gespot door Ahmet en Nesuhi Ertegün, die Turner liet tekenen voor een nieuw label: Atlantic Records. Turner maakte een paar hits met het standaard bluespatroon. “Chains of Love” en “Sweet Sixteen” maakte hem een tienerfavoriet en verbeterde zijn succes nog voor de hit Shake, Rattle and Roll. Hiermee hielp hij ook het transformeren van de populaire muziek.

Hoewel de cover van het nummer “Shake, Rattle and Roll” van Bill Haley & His Comets een grotere hit werd dan die van Turner, zochten veel luisteraars de versie van Turner en werden daarbij geïntroduceerd in de wereld van de R&B. Elvis Presley liet zien dat hij zo’n introductie niet nodig had. Zijn versie van het nummer combineerde Turners teksten met Haleys arrangement, maar dat werd geen succesvolle single.

Big Joe werd 74.

Lipstick, Powder and Paint

Geen opmerkingen:

Een reactie posten