donderdag 15 maart 2012

Pendulum - It's a beautiful day / For You (1970)
‘It’s a beautiful day’ werd door Serge Demol geschreven die er al lang van droomde een groep samen te stellen in de stijl van de Amerikaanse Byrds, The Band  en The Flying Burrito Brothers. Serge ging op zoek naar enkele geschikte muzikanten en kwam uiteindelijk terecht bij Firmin Michiels, Mich Verbeelen en Erik Van Neygen.

Erik was een schoolgenoot van Serge. Ze volgden beiden een regentaatsopleiding. Erik had de muziek even de rug toegekeerd en ging zich 100% op zijn studies toeleggen. Toch schoot er nog wat tijd over om de vrienden van Serge te ontmoeten en omdat Erik als enige fingerpicking – gitaar kon spelen, werd hij gevraagd zich bij de groep aan te sluiten. In een repetitielokaal kwam ‘It’s a beautiful day’ geleidelijk aan tot stand. Serge was ook een hevige fan van The Everly Brothers en droomde er van een liedje op te nemen met twee zangstemmen die perfect op elkaar waren afgestemd. Serge nam de hoge stem voor zijn rekening terwijl Erik met zijn warme lage stem voor het vokale contrast mocht zorgen. In 1970 dook Pendulum samen met producer Bart Van De Laarde studio in en enkele weken later stond’ It’s a beautiful day’ op single. Platenfirma Philips zag wel wat in deze groep .

Fan van het eerste uur was Johan Verminnen die ‘It’s a beautiful day’ een prachtig nummer blijft vinden, ook een geschikte radiohit. Het singletje werd inderdaad grijs gedraaid met als gevolg dat het de 3de juli 1971 tot op de 22ste plaats van de BRT top dertig geraakte. De opvolger ‘ Cajun music’, bleek geen geslaagd vervolgverhaal. De hoge verwachtingen konden niet worden ingelost en  de groep werd nadien vrij snel ontbonden.


It's a beautiful day


For YouGeen opmerkingen:

Een reactie posten