maandag 12 maart 2012

Andrea Carroll – It hurts to be sixteen (1963)




Andrea Carroll – It hurts to be sixteen (1963)

De “doolang-doolang-doolang” intro van de Chiffon’s hit “He’s so fine” werd geïmiteerd door een groot aantal onbekende meiden groepen en singers.

Zo ook Andrea Carroll uit Ohio. Andrea bracht haar hele jeugd door met zich voor te bereiden op een toekomstige carrière in show biz. Deze multi-getalenteerde jonge vrouw kreeg een contract met Epic Records in 1960 en bracht haar debuut single, “I’ve got a date with Frankie” uit. Eigenlijk had de song moeten heten “”I’ve Got A Date With Elvis” maar Andrea wilde de titel veranderen in Frankie omdat ze verliefd was op Frankie Avalon.

Het werd haar eerste flop.

Zij scoorde een nationale hit in 1963 met “It Hurts To Be Sixteen”, geschreven door Neil Sedaka onder een pseudoniem. De intro heeft die Chiffons sound “rat-a-tang, rat-a-tang, te-tang te-tang”.

Andrea toerde met Bobby Rydell, Lesley Gore en Frankie Avalon!

In 1964 bracht ze “The Doolang” uit, een nieuwe flop. Volgden nog “Sally Fool,” “Please Don’t Talk to the Lifeguard,” “She Gets Everything She Wants”, maar ook deze songs flopten.

Tegen 1964 was de tijd van de meidengroepen voorbij en was alles British Invasion wat de klok sloeg.

Na het uitbrengen van haar laatste single in 1966, besloot Andrea zich in te schrijven aan de universiteit, waar ze afstudeerde in de psychologie.

Ze is psychoterapeute.

It hurts to be sixteen / Why am I so Shy ?






Voor Popcorn Lovers !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten