woensdag 7 maart 2012

Blind Joe Reynolds (1900 of 1904 – 10 Maart 1968)Blind Joe Reynolds (1900 of 1904 – 10 Maart 1968)


Blind Joe Reynolds nam slechts twee singles op, en één single onder de naam als Blind Willie Reynolds in 1930.

Er is niet veel over hem geweten maar hij was uitzonderlijk opvliegend.

Gedurende zijn carrière reisde  “Blind Joe”  het land af en trad op onder verschillende aliassen. Hij had dan ook een zwaar strafblad. Hij liep altijd gewapend rond, zelfs nadat hij blind was geworden tijdens een vuurgevecht in de mid-’20s.

In feite heette hij Joe Sheppard maar hij hanteerde zijn artiestennaam om uit handen van de wet te blijven. Hij overleed in ’68.

In 1929 werd “Blind Joe” uiteindelijk ontdekt door muzikaal talent scout HC Speir.

In november 1929 nam Speir Reynolds mee naar een kleine studio in Grafton, Wisconsin, waar hij opnames van de songs “Cold Woman Blues”, “Nehi Blues”, “Ninety Nine Blues” en “Outside Woman Blues” maakte. Deze werden opgenomen onder de naam “Blind Joe Reynolds” en uitgebracht als twee 78-toerenplaten door Paramount Records.

In november 1930 ging Reynolds opnieuw de studio in, deze keer in Memphis, Tennessee. Daar nam hij de songs “Goose Hill Woman Blues”, “Married Man Blues”, “Short Dress Blues” en “Third Street Woman Blues” op onder de naam ‘Blind Willie Reynolds “, deze keer voor Victor Records.
Er werden echter slechts twee van deze nummers uitgebracht, op een enkele 78-toeren plaat. Van de opnames van “Goose Hill Woman Blues” en “Short Dress Blues” wordt gedacht dat ze voor altijd verloren zijn gegaan.

“Outside Woman Blues ” zou later bekend worden omdat het werd opgenomen door Cream voor hun album “Disraeli Gears”.  De groep gaf de credits voor de song aan “Arthur Reynolds”.

Dit is zijn “Outside Woman Blues”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten