zaterdag 28 april 2012

The Beau Brummels – One Too Many Mornings (1966)The Beau Brummels kunnen worden beschouwd als het eerste Amerikaanse antwoord op de Britse invasie in ’64.

Met het 12-snarige gitaarwerk is de groep de voorloper van The Byrds. Tevens zijn The Brummels de eerste belangwekkende groep uit San Francisco, dat een paar jaar later tot één van de meest vooraanstaande popcentra in de wereld zal uitgroeien.The Beau Brummels worden begin ’64 opgericht door zanger Sal Valentino. Oorspronkelijk bestaat de groep uit vijf man. In deze bezetting hebben The Beau Brummels twee grote hits in ’65: ‘Laugh Laugh’ en ‘Just A Little’. Hierna verlaat ritmegitarist Dec Mulligan de groep.

 

Op Introducing The Beau Brummels en Beau Brummels Vol. 2 is nog duidelijk de invloed van de Britse groepen te herkennen, op Beau Brummels ’66 krijgen ze een eigen geluid, terwijl Triangle het creatieve hoogtepunt van de groep betekent. Dan is de formatie inmiddels al teruggebracht tot drie man (Valentino, Elliott en Meagher) en op Bradley’S Barn is de groep zelfs geslonken tot twee leden, omdat in ’68 ook Meagher de groep verlaat.

Net voor ‘Triangle” maken ze een “non album single”, deze “One too many mornings”

Prachtig toch.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten