woensdag 4 april 2012

Shep Fields And His Rippling Rhythm Orchestra – That’s when your heartaches begin (1937)
Shep Fields And His Rippling Rhythm Orchestra – That’s when your heartaches begin (1937)
(Raskin; Brown; Fisher)

Originele Opname is van Shep Fields And His Rippling Rhythm Orchestra in 1937

Presley zong dit toen hij in ’53 bij Sam Phillips voor het eerst gebruik wilde maken van de “walk in”-faciliteiten van die studio, zogezegd om zijn moeder te verrassen maar eigenlijk om eens te horen hoe zijn stem opnam. Op de B-kant van dat enige exemplaar: My Happiness, ook al een oude Ink Spots-hit. Deze graal werd teruggevonden bij een jeugdvriend van Elvis. Beide kantjes staan mee op Presley’s Complete 50′s Masters-doos.

Shep Fields werd geboren in 1910 in Brooklyn, New York. Hij speelde saxofoon en vormde zijn eigen band. Hij opende zijn shoow meestal met een soort “kabbelend” (ripling) geluid dat hij produceerde door te blazen door een rietje waarvan het einde in water was ondergedompeld.

Dit is ook te horen op de originele versie van le versie van “That’s when your heartaches begin” dat werd opgenomen op 3 juni 1937, met lead vocal van Bob Goday.

Het werd uitgebracht op Bluebird B-7015 als de B-kant van “The Merry-Go-Round Broke Down,” misschien beter tegenwoordig bekend als de theme tune voor de Looney Tunes. Shep Fields overleed in 1981.

Covers : Ink Spots (1940) [voor Decca], Billy Bunn & his Buddies (1951) , Bob Lamm (1951) [op Dot], Alan Holmes (1951) [op King], Elvis Presley (1953) [private recording (zie noot); zijn RCA-versie is van '57], Vince Taylor (1972) , James Chance & The Contortions (1978) ,

Hier zijn – alemaal van voor Elvis tijd :

Shep Fields And His Rippling Rhythm OrchestraThe Ink SpotsThe Keytones
Geen opmerkingen:

Een reactie posten